Les Côtes d'Armor, Bretagne, Frankrijk

Streekinformatie en bezienswaardigheden Les Côtes d'Armor

Les Côtes d'Armor is een Frans departement in de provincie Bretagne en geniet een toeristische rijkdom. Het is gelegen aan het kanaal met een kilometers lange kust en stranden. Les Côtes d'Armor zijn omgeven door heuvels of kliffen (die van Plouha zijn de hoogste in Groot-Brittannië). De Côte de Granit Rose, zoals de naam al doet vermoeden, heeft rotsen met een uitzonderlijke kleur. Tegenover de Sept-Îles ligt het grootste vogelreservaat van Frankrijk. De baai van Saint-Brieuc is de tweede grootste in Frankrijk na die van de Mont Saint-Michel.

Cultuur in Les Côtes d'Armor

Je kan er tal van historische en architecturale sites terugvinden gelegen in middeleeuwse steden zoals die van Dinan en Moncontour. Denk maar aan kapellen en kastelen (Rosanbo, La Roche-Jagu Tonquédec, enz.), abdijen (Abdij Notre-Dame de Beauport, Abdij Notre Dame de Bon-Repos) en twee kathedralen (Tréguier en Saint-Brieuc).

Sportieve activiteiten Les Côtes d'Armor

Aan sportmogelijkheden is er geen gebrek in Côtes d'Armor. Naast vele watersportactiviteiten kan je heel wat wandelpaden terugvinden. Deze zijn geliefd bij de vele wandelaars en mountainbikers. Men kan er ook gaan paragliden langsheen de kliffen of duiken in Perros-Guirec. De regio biedt ook twee toeristische treinen aan. Een leuke manier om de omgeving te ontdekken.

Vakantiewoningen Les Côtes d'Armor te huur

Een vakantiewoning huren in Les Côtes d'Armor? Ontdek welke vakantiewoningen Les Côtes d'Armor te huur zijn op Vakantiewoningenbretagne.nl.

Foto: @lain G, https://flic.kr/p/8kdguW


Accommodaties in Les Côtes d'Armor

Vakantiewoningen Les Côtes d'Armor

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?